Recept: Pastinaaksoep

Wil jij ook meer groenten per dag eten of ben je op zoek naar een lunch zonder brood? Lukt je dat niet zo goed en houd je ook niet van elke dag sla, dan is een soepje een prima alternatief. Zeker met koud weer! Deze soep is overheerlijk als maaltijdsoep, maar gaat ook prima samen met een broodje. En er is een speciaal ingrediënt; de pastinaak. Pastinaak, wat is dat nu weer, zul je misschien denken. Vorig jaar zag ik ze voor het eerst in het groenteschap van de Jumbo liggen. Aha... toen wist ik dus wat pastinaak was. Maar wat doe je daar mee? Hoe smaakt het eigenlijk? Ben jij daar ook benieuwd naar, ga dan snel dit receptje uitproberen. Wij vinden het echt een heel erg lekker soepje!

Smakelijk (groente)eten!

#pastinaak
#e-nummervrij
#zacht en romig
#onbekende groente
#genieten bij de lunch
#snel en gemakkelijk


Keukenspullen:

  • ruime kookpan
  • scherp mes
  • pollepel
  • staafmixer
  • dunschiller/schilmes


Ingrediënten: 
  •  3 pastinaken
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 200 ml verse room (kan ook heel goed met kokosroom)
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 liter water
  • peper en zout 

Werkwijze:
1.  Snij de ui en de knoflook fijn en fruit ze in de olie op een laag vuur
2. Schil en snij de pastinaak en de aardappel in blokjes.
3. Voeg de pastinaak en de aardappel toe aan de pan en laat ze zachtjes mee fruiten met de uien. 
4. Nu kun je de ook de kruiden en het karwijzaad door de groenten roeren. Laat geheel 3 minuutjes zachtjes smoren met het deksel op de pan. 
  
6. Schenk nu voorzichtig 1 liter water bij de groenten en laat het weer aan de kook komen. De soep moet nu 15 minuutjes zachtjes doorkoken. 















7. Vermaal je soep, als hij gaar is, met de staafmixer tot een gladde massa. 
8. Breng de soep op smaak met zout en peper. 


9. Snij nu de bosuitjes en voeg ze toe met de room. Even goed roeren. 
10. Neem de pan van het vuur en laat het geheel nog 5 minuten staan. 

Nog geen half uurtje gewerkt en je bent alweer klaar. Fijn hè! Geniet van het koken en van je soepje!
Eet Smakelijk!

Heb jij dit recept geprobeerd? Vond je het lekker? Een reactie vinden wij echt gaaf!

Groetjes,

Margareth

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Breien: Wollige sjaal met simpel ajourpatroon

Oma's bloempot 2.0

Recept: Erwtensoep in de Regen (e-nummervrij)