Recept: Turbo-Tomatensoep

Turbotomatensoep

Vanmorgen liep ik een rondje door de tuin. Dan loop ik altijd even mijn plantjes langs om te zien hoe ze het doen. Al een paar jaar gebruik ik een vierkante meter om groente te verbouwen. Daar moet je je niet te veel van voorstellen ;-) De oogst is dan ook niet enorm, maar ik vind het gewoon leuk. Je ziet een zaadje kiemen, een plantje groeien en na hun verhuizing van keuken naar tuin ontstaat er een prachtige tomatenplant. Dit jaar waren de tomaten pas laat op de juiste grootte. De zomer is niet heel erg zonnig geweest. Ik denk dat het daardoor komt. Enfin... vanmorgen kon ik toch negen rijpe tomaten plukken. Genoeg voor een heerlijke soep! Want zeg nou zelf tomaatjes, met liefde gekweekt, zijn toch wel heel erg lekker. En jullie mogen ook meegenieten van deze 'turbo'tomatensoep, want hij is ook nog eens binnen een half uurtje klaar.



Ingrediënten:

6 - 8 Tomaten (afmetingen zie foto)
1 wortel
1 paprika
2 uien
1 teentje knoflook
2 bosuitjes
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblad
1 theelepel Italiaanse kruiden
1/2 theelepel kurkuma
zout
peper
evt. honing

Keukenspullen:

Blender
Soeppan
Roerlepel

Werkwijze

  1. Snijd de uien, de wortel, de knoflook en de paprika in stukjes.
  2. Verhit de olie in de soeppan. Voeg de kurkuma toe en roer het door de olie. 
  3. Voeg nu de uien en de knoflook toe en fruit ze totdat ze glazig zijn. 
  4. Voeg nu de wortel toe en roer die door het mengsel in de pan. Laat het mengsel zachtjes garen in de olie met het deksel op de pan.
  5. Neem nu de tomaten en stop ze in de blender. Blend de tomaten totdat het een gladde substantie is geworden. Gaat het niet zo gemakkelijk? voeg dan 100 ml. water toe.  Pakt de blender de tomaten dan nog niet, voeg dan nog een keer 100 ml. water toe. 
  6. Giet de geblende tomaten in de soeppan. Roer het geheel door. Je zult zien dat de soep verkleurd van rood/roze naar het tomatenoranje wat je van tomatensoep kunt verwachten.
  7. Voeg nu de kruiden, paprika en een gesneden bosuitjes toe. Laat de soep aan de kook komen en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Wel steeds even doorroeren. 
  8. Breng de soep op smaak met zout en peper (en eventueel met honing). 
Je soep is klaar om op te dienen... Heerlijk als lunch met een stokbroodje, maar ook een stevige maaltijdsoep met een salade en een heerlijk stukje vlees of vis!

EET SMAKELIJK!!!

receptje# snel klaar# simpel# gezond# glutenvrij# lactosevrij# heerlijk

Reacties

Populaire posts van deze blog

Breien: Wollige sjaal met simpel ajourpatroon

Oma's bloempot 2.0

Recept: Erwtensoep in de Regen (e-nummervrij)