Recept: Appelcrumble met noten
Zoals jullie weten heb ik een voorraad appels. Nu is de voorraad al behoorlijk uitgedund, maar er zijn er nog een paar over. Wel eens crumble geproefd? Nee? Dan heb je hier een (gezonder) receptje voor Appelcrumble. Heerlijk als dessert na de maaltijd of als een lekkere traktatie bij de koffie met een dikke klodder slagroom.
De kruimellaag over de bovenkant is gemaakt van havermout en er zijn zo min mogelijk suikers gebruikt!
#yummie
#smullen
#gezond recept
#havermout
#suikerarm
#verwennerij
#oogstgeluk
Benodigdheden:
Ovenschaal 1,7 of 2 liter
Blender
Beslagkom
Mixerkom
Weegschaal
evt. Mixer met deeghaken
Schilmes
Dunschiller
Ingredienten:
125 gr. havermout
50 gr. lichtbruine basterdsuiker
100 gr roomboter
snufje zout
theelepel kaneel
50 gram noten(ongebrand en ongezouten) of amandelschaafsel
Werkwijze
Vooraf: verwarm de oven op 200० C voor elektrische oven.
1. Voor de kruimellaag gebruiken we havermout, maar vind ik zelf te grof. Daarom heb ik de havermout in de blender gemalen.
2. Neem nu het havermout, de suiker en de boter mix het met een mixer met deeghaken of met een keukenchef (Tupperware) tot een kruimelig deeg. Snij van te voren de boter vast in blokjes.
3. Neem nu de appels, schil ze en ontdoe ze van hun klokhuis.
4. Snijd de appels in blokjes en meng ze in een kom met de kaneel.
Ps. Vond jij het ook zo heerlijk ruiken in je keuken?
De kruimellaag over de bovenkant is gemaakt van havermout en er zijn zo min mogelijk suikers gebruikt!
#yummie
#smullen
#gezond recept
#havermout
#suikerarm
#verwennerij
#oogstgeluk
Benodigdheden:
Ovenschaal 1,7 of 2 liter
Blender
Beslagkom
Mixerkom
Weegschaal
evt. Mixer met deeghaken
Schilmes
Dunschiller
Ingredienten:
125 gr. havermout
50 gr. lichtbruine basterdsuiker
100 gr roomboter
snufje zout
theelepel kaneel
50 gram noten(ongebrand en ongezouten) of amandelschaafsel
Werkwijze
Vooraf: verwarm de oven op 200० C voor elektrische oven.
1. Voor de kruimellaag gebruiken we havermout, maar vind ik zelf te grof. Daarom heb ik de havermout in de blender gemalen.
Havermout voor het blenden |
Havermout na het blenden. Je kan het zelfs nog langer laten draaien om er echt een meel van te krijgen. |
3. Neem nu de appels, schil ze en ontdoe ze van hun klokhuis.
4. Snijd de appels in blokjes en meng ze in een kom met de kaneel.
5. Vet nu een ovenschaal in.
6. Verspreid de appelstukjes over de bodem van de ovenschaal.
7. Verdeel daarna kruimeldeeg over de appels.
8. Hak de noten in de blender.
9. Verspreid de gehakte noten over je kruimeldeeg en laat er wat honing overheen lopen met een knijpfles of een theelepeltje)
10. De crumble moet nu 30 minuten in het midden van de oven.
Na 30 minuten: Haal de ovenschaal uit de oven en laat het crumble nog 5 minuutjes staan. Verdeel de crumble over schoteltjes en voeg een lekker klodder slagroom toe!
Eet Smakelijk!
Geniet van je eigen handgemaakte crumble!
Ps. Vond jij het ook zo heerlijk ruiken in je keuken?
Reacties
Een reactie posten