RECEPT: Broccolisoep met zeewier


Fijn is dat, in een keer klaar te zijn met het eten! Als je een gezin met kinderen hebt duurt de maaltijd meestal lang. De kids hebben hier soms de neiging te gaan 'vissen' in hun eten. Zien ze iets waarvan hun de kleur niet aanstaat? Dat wordt dan stukje voor stukje keurig verwijderd;-) Vandaar dat ik vaak een maaltijdsoep maak, want ik wil wel dat ze gezond eten binnen krijgen.
Zoals je weet vind het ik het leuk om een beetje te experimenteren met eten. Vandaag zit er in deze heerlijke broccolisoep ook weer een speciaal ingrediënt; gedroogde wakame.

Wakame is een zeewier, wat eigenlijk geen plant is, maar een alg. En algen zijn ook supergezond! Ze zijn namelijk ontstekingsremmend en bevatten iodine, wat goed is voor een gezonde schildklierwerking. Bovendien zit wakame boordevol met waardevolle vitamines en mineralen, zoals carotenen, vitamine B, vitamine C, de genoemde iodine, mangaan, koper, panthotheenzuur, proteïne, kalium, niacine en fosfor.
Wil je meer weten over wakame en andere zeewieren? klik op deze link.

Best een goed idee dus, die wakame!

Geniet ervan met dit heerlijke maaltijdsoepje!

#gezondensnel #meergroenten #receptje #30minutenreceptje #e-nummer-, lactose- en glutenvrij.







Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 2 zoete aardappelen/bataten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr. champignons 
  • 1 el. wakame (gedroogd)
  • 1 l. water
  • 1 tl. kurkuma
  • 2 el. olijfolie
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • Keltisch zeezout 
  • peper
Benodigdheden:
  • ruime kookpan
  • staafmixer/blender
  • koekepan

Werkwijze:

1. Laat de broccoli een halfuurtje weken in water met azijn en een tl. zout. Spoel daarna de broccoli goed af onder de kraan.

2. Snipper de ui en de knoflook. Snij de broccoli in roosjes en de zoete aardappel in blokjes. 

3. Verhit de olie in de kookpan en fruit de ui en de knoflook (ongeveer 5 min).
4. Voeg de broccoli en de zoete aardappel toe. Roer het geheel goed door, zodat de olie goed verdeeld is over de groente in de pan. Laat het geheel even stoven met het deksel op de pan. 
5. Voeg nu de kurkuma en de kruiden toe. Laat de kurkuma goed opnemen in de olie. 

6. Snijd vast de champignon, en bak die in de koekenpan met een scheutje olie, wat peper en zout. 
7. Schenk nu het water bij de groenten en laat aan de kook komen en tl. zout en de wakame toevoegen. 
Laat de soep 15 minuten koken, tot de broccoli gaar is. 
8. Pureer de soep met de blender of staafmixer. 

9. Proef de soep en breng indien nodig de soep op smaak met zout en peper. 

10. Serveer de soep in een mooie kom en versier met de champignons! 

Geniet van deze heerlijke maaltijdsoep! 

Heb jij nu ook deze soep geprobeerd? Laat ons weten in een reactie wat je ervan vond! Zo leuk!
 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Breien: Wollige sjaal met simpel ajourpatroon

Oma's bloempot 2.0

Recept: Erwtensoep in de Regen (e-nummervrij)